Zahtevek za ponudbo s ceno

Tehnični podatki

Technologija

Ločne strukture so najbolj učinkovite prostorske strukture. Lahke so in istočasno zelo trdne in stabilne. Pametna kombinacija statičnih principov luskaste strukture svodov in lokov (vzdolžno in povprečno oblikovanje reber osnovnega jeklenega dela v obliki črke W) prihaja do izraza predvsem pri izgradnji objektov z velikimi razponi s pokrito površino celo do 50 metrov.

Osnovni element konstrukcije je narejen iz jeklene pločevine tipa S 320 s površinsko zaščito ALUZINC® in dodatno površinsko zaščito površine EASY FILM. Debelina pločevine je od 0,8 mm do 2 mm, odvisno o razpona ločne konstrukcije in klimatskih pogojev na mikrolokaciji montaže objekta. Spajanje posameznih delov ( panelov ) se izvaja s pomočjo spojk - tesnil iz nerjavečega jekla. Jeklena konstrukcija se na temelje sidra kemično. Prednost ločne konstrukcije HUPRO je tudi relativno majhna teža jeklene konstrukcije v primerjavi s drugimi gradbenimi materiali.

Ta prednost prav tako prispeva k enostavnejšem in hitrejšem načinu izgradnje objekta, kakor tudi nižjim prevoznim stroškom. Izjemne statične lastnosti tega sistema se lahko uporabijo pri gradnji objektov na področjih z ekstremnimi vremenskimi pogoji (sneg, veter, potres). Objekti zgrajeni z ločno konstrukcijo HUPRO so odporni na potres 7 stopnje (in več) po Richterjevi lestvici. Odvisno od lokacije izgradnje, naš tehnični team prilagaja stabilnost objekta s povečanjem debeline pločevine oziroma z dodatnimi konstrukcijskimi ojačitvami. Gradbeni sistem HUPRO je narejen iz materialov, ki imajo zelo dolgo trajnost ob minimalnem vzdrževanju. V primeru, da vremenski pogoji presežejo predpisane vrednosti tablice klimatskih obremenitev na mestu izgradnje objekta, je potrebno opraviti sanacijo objekta na podlagi zakonskih predpisov.

 

 

 

Prezračevanje objekta

Objekti zgrajeni z ločne konstrukcijo HUPRO so standardno opremljeni z aktivnim prezračevalnim sistemom. Sistem deluje na principu termodinamičnega vzgona, ki omogoča zadostno prezračevanje prostora. Stranske odprtine (zračniki) so vgrajeni na straneh v spodnjem delu ločnega plašča objekta in zagotavljajo vstop zraka, ki ga vleče strešni ventilator Lomanco®. Ta naravni prezračevalni sistem ne dovoljuje nastanek pretirane vlage - kondenzacije in tudi pretiranega dviga temperature v prostorih z ali brez izolacije, ker se s zračnim tokom zraka ob jeklenih stenah izvlači topel zrak, ki nastaja pri poletnih vročinah in zagrevanja jekla tako, da je bivanje v objektu veliko bolj prijetno.

Naravna osvetlitev objekta

Naravno osvetlitev objekta lahko zagotovimo z vgradnjo prozornih panelov ( osvetljevalec Hupro®) ali strešnih oken, ki se vgrajujejo v ločno konstrukcijo plašča. Čelne stene so lahko narejene od katerega koli materiala (TR pločevina, sendvič paneli, steklo, les, opeka…), kjer se lahko vgradijo klasična okna ali prozorne panelne trake.

Izolacija objekta

Pri izolaciji objekta se priporoča vgradnja montažnega gradbenega sistema HUPRO. Ta sistem izolacije omogoča izbiro različnih debelin in kvalitete izolacijskih materialov, protipožarno varnost, zvočno izolacijo kakor tudi notranje zaključne obloge iz različnih materialov za notranja oblaganja.

Montáža

Posamični montažni elementi HUPRO se spajajo z vijaki in tesnili (spoji iz nerjavečega jekla) na gradbišču v kompaktno strukturo jeklenega ločnega plašča. Posamični loki se z dvigalom dvignejo in postavijo na temelj ter se kemično pritrdijo. Čas potreben za montažo objekta 1.000 m2 je standardiziran do 14 dni.

Prevoz materiala

Osnovni deli Hupro sistema se dobavlja na lesenih paletah velikosti 700 x 3100 mm. Na eni paleti se lahko dobavijo deli plašča za pokrivanje približno 100 m2 talne površine stavbe. Eden tovornjak lahko pripelje dovolj materiala za pokrivanje približno 1000 m2 površine, kar predstavlja pomembno postavko pri stroških.

Storitve

Ponujamo kompleksne storitve projektiranja, proizvodnje, dobave in montaže objektov narejenih z ločno konstrukcijo HUPRO. Naš projektni tim vam bo pripravil idejno študijo objekta, ki bo po usklajevanju z investitorjem definirala objekt v celoti in bo pripravljen za izdelavo dokumentacije potrebne za gradbeno dovoljenje. Na vaš poziv smo vas pripravljeni obiskati in vam pomagati pri realizaciji vaših idej.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace