Zahtevek za ponudbo s ceno

Profil družbe

Profil družbe

HUPRO SYSTEMS SE, s tradicijo od leta 1985, je razvil proizvodnjo edinstvene tehnologije samonosnih ločnih konstrukcij. V tem obdobju je po celem svetu zgrajeno več kot 3.000 objektov. Ta tehnologija omogoča izgradnjo objektov širine od 9 do 50 metrov brez kakršne koli dodatne nosilne konstrukcije. Z uporabo ločne konstrukcije HUPRO boste deležni prednosti našega 2 v 1 sistema, kjer samonosna ločna konstrukcija ima istočasno funkcijo strešnega plašča, kar bistveno vpliva na ekonomičnost celotne naložbe.

V procesu proizvodnje naša družba uporablja materiale, ki zagotavljajo maksimalno zaščito pred vremenskimi in kemičnimi vplivi, zato redna vzdrževalna dela na objektu niso potrebna. Proizvajalec daje na ločne konstrukcije HUPRO 30 letno jamstvo. Sistem HUPRO® je certificiran z oznako CE, kar zagotavlja, da izdelki izpolnjujejo najbolj stroge kriterije in sicer ne samo pri kvaliteti uporabljenega materiala (samonosni sistem je narejen iz materiala Aluzinc®, zuporabo nerjavečih tesnil) temveč tudi z izvajanjem nadzora nad potekom proizvodnje ter s končno kontrolo izdelka. Posedujemo certifikate ISO 9001 i ISO 14001.

Tehnologija proizvodnje ločnih konstrukcij HUPRO omogoča postavitev objekta tudi tam, kjer se zaradi ekstremnih klimatskih pogojev (sneg, veter, potres) drugi načini gradnje montažnih objektov ali šotorov ne pridejo v poštev. Naš sistem prenese obremenitve do 600 kg/m2.

Sistem HUPRO® se ponaša z originalnostjo in atraktivnim dizajnom, ki izstopa iz enoličnosti standardnih pravokotnih gradbenih objektov. Prav zaradi tega je uporaben pri različnih namembnosti objektov.

Tehnologija

Ločne strukture so najbolj učinkovite prostorske strukture. Lahke so in istočasno zelo trdne in stabilne. Pametna kombinacija statičnih principov luskaste strukture svodov in lokov (vzdolžno in prečno oblikovanje reber osnovnega jeklenega dela v obliki črke W) prihaja do izraza predvsem pri izgradnji objektov z velikimi razponi s pokrito površino celo do 50 metrov.

Osnovni element konstrukcije je narejen iz jeklene pločevine tipa S 320 s površinsko zaščito ALUZINC® in dodatno površinsko zaščito EASY FILM. Debelina pločevine je od 0,8 mm do 2 mm, odvisno o razpona ločne konstrukcije in klimatskih pogojev na mikrolokaciji montaže objekta. Spajanje posameznih delov se izvaja s pomočjo spojk - tesnil iz nerjavečega jekla. Jeklena konstrukcija se na temelje pritrjuje s pomočjo kemičnih sider. Prednost ločne konstrukcije HUPRO je tudi relativno majhna teža jeklene konstrukcije v primerjavi s drugimi gradbenimi materiali.

Ta prednost prav tako prispeva k enostavnejšemu in hitrejšemu načinu izgradnje objekta, kakor tudi nižjim prevoznim stroškom. Izjemne statične lastnosti tega sistema se lahko uporabijo pri gradnji objektov na področjih z ekstremnimi vremenskimi pogoji (sneg, veter, potres). Objekti zgrajeni z ločno konstrukcijo HUPRO so odporni na potres 7 stopnje (in več) po Richterjevi lestvici. Odvisno od lokacije izgradnje, naš tehnični team prilagaja stabilnost objekta s povečanjem debeline pločevine oziroma z dodatnimi konstrukcijskimi ojačitvami. Gradbeni sistem HUPRO je narejen iz materialov, ki imajo zelo dolgo trajnost ob minimalnem vzdrževanju. V primeru, da vremenski pogoji presežejo predpisane vrednosti tablice klimatskih obremenitev na mestu izgradnje objekta, je potrebno opraviti sanacijo objekta na podlagi zakonskih predpisov.

Prezračevanje objekta

Objekti zgrajeni z ločno konstrukcijo HUPRO so standardno opremljeni z aktivnim prezračevalnim sistemom. Sistem deluje na principu termodinamičnega vzgona, ki omogoča zadostno prezračevanje prostora. Stranske odprtine (zračniki) so vgrajeni na straneh v spodnjem delu ločnega plašča objekta in zagotavljajo vstop zraka, ki ga vleče strešni ventilator Lomanco®. Ta naravni prezračevalni sistem ne dovoljuje nastanek pretirane vlage - kondenzacije in tudi pretiranega dviga temperature v prostorih z ali brez izolacije, ker se s zračnim tokom zraka ob jeklenih stenah izvlači topel zrak, ki nastaja pri poletni vročini in zagrevanju jekla tako, da je bivanje v objektu veliko bolj prijetno.

Naravna osvetlitev objekta

Naravno osvetlitev objekta lahko zagotovimo z vgradnjo prozornih panelov (osvetljevalec Hupro®) ali strešnih oken, ki se vgrajujejo v ločno konstrukcijo plašča. Čelne stene so lahko narejene od katerega koli materiala (TR pločevina, izo paneli, steklo, les, opeka…), kjer se z namenom pridobitve naravne osvetlitve lahko vgradijo klasična okna ali prozorne panelne trake.

Izolacija objekta

Pri izolaciji objekta se priporoča vgradnja montažnega gradbenega sistema HUPRO. Ta sistem izolacije omogoča izbiro različnih debelin in kvalitete izolacijskih materialov (skladno s zahtevami), protipožarno varnost, zvočno izolacijo kakor tudi notranje zaključne obloge iz različnih materialov za notranja oblaganja.

Montaža

Posamični montažni elementi HUPRO se spajajo z vijaki in tesnili (spoji iz nerjavečega jekla) na gradbišču v kompaktno strukturo jeklenega ločnega plašča. Posamični loki se z dvigalom dvignejo in postavijo na temelj ter pritrdijo s kemičnim sidranjem. Čas potreben za montažo objekta 1.000 m2 je do 14 dni.

Prevoz materiala

Osnovni deli Hupro sistema se dobavlja na lesenih paletah velikosti 700 x 3100 mm. Na eni paleti se lahko dobavijo deli plašča za pokrivanje približno 100 m2 talne površine stavbe. Eden tovornjak lahko pripelje dovolj HUPRO elementov z dodatno opremo za pokrivanje približno 1000 m2 površine, kar predstavlja pomembno postavko pri stroških.

Storitve

Naš projektni tim je pripravljen na zahtevo investitorja izdelati idejno študijo objekta, ki bo po usklajevanju z investitorjem definirala objekt v celoti in bo pripravljena za izdelavo dokumentacije potrebne za gradbeno dovoljenje. Na vaš poziv smo vas pripravljeni obiskati in vam pomagati pri realizaciji vaših idej.

Gradbeni sistem HUPRO je narejen iz materialov, ki imajo zelo dolgo trajnost ob minimalnem vzdrževanju. V primeru, da vremenski pogoji presežejo predpisane vrednosti tablice klimatskih obremenitev na mestu izgradnje objekta, je potrebno opraviti sanacijo objekta na podlagi zakonskih predpisov.

 

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace