Tradícia výroby od roku 1985 25 ročná záruka Certifikáty ISO 14001 ISO 9001

TEHNIČNE INFORMACIJE

HUPRO® sistem je certificiran s certifikatom CE, ki zagotavlja, da izdelek izpolnjuje najstrožje kriterije, ne le v kakovosti uporabljenih materialov (Aluzinc®, nerjaveče pečat ...), ampak tudi s proizvodnjo konstrukcijskih delov in končno preverjanje po sami postavitvi posamezne hale. Imamo veljavne certifikate ISO 9001 in ISO 14001.

 

TEHNOLOGIJA – konstrukcija v obliki loka so najbolj učinkovite prostorske strukture. So lahke, a hkrati zelo čvrste in močne. Pametna kombinacija statičnih načel obokov in loki (vzdolžni in prečni tvorijo osnovo jeklenega dela v obliki črke W) brez težav uporabljajo pri največjih premerih s pokrivnim območjem celo do 42m. Glavni del je izdelan iz jekla S 320 s površinsko zaščito ALUZINC® debeline od 0,8 mm do 1,8 mm, odvisno od razpona in predvidenih podnebnih razmer območja gradnje hale. Spajanje posameznih delov se opravi s pomočjo nerjavečega »pečata«. Konstrukcija strukture loka se privije samo z jeklenimi vijaki. Prednost je relativno nizka masa jeklene konstrukcije v odnosu do drugih gradbenih materialov. Prednosti se kažejo v bistveno nižjih stroškov gradnje stavb, pa tudi v nižjih stroških prevoza in montaže. Odlične statične lastnosti sistema se lahko uporabljajo v ekstremnih vremenskih pogojih, sama konstrukcija je odporna na potres do 7. stopnje po Richterjevi lestvici.

 

 

NAŠE STORITVE - ponujamo Vam kompleksno projektantsko zasnovo, storitve dobave in gradnje objekta »na ključ«. Z veseljem Vam bomo pomagali pri uresničitvi vaše ideje. Naša oblikovalska ekipa bo pripravila brezplačno študijo hale, ki je bila pripravljena po uskladitvi projektne dokumentacije.

 

 

PREZRAČEVANJE HALE - hala je standardno opremljena z aktivnim sistemom prezračevanja. V halah z izolacijo je med notranjo oblogo in plaščem hale zagotovljen prezračevalni kanal, s stranskim sesalnim ventilatorjem v spodnjem delu plašča hale in aktivno streho z ventilatorji Lomanco® v zgornjem delu plašča hale. Ta sistem deluje na principu termodinamičnega pritiska in zagotavlja zadostno prezračevanje, ki preprečuje ustvarjanje prekomerne vlage oz. kondenza.

 

RAZSVETLJAVA HALE - nudimo prozorne plošče Hupro® v obsegu 2800 mm x 610 mm za namestitev v samonosno jekleno konstrukcijo plašča hale. V čelnih predelih dvorane je možna vgradnja navadnih standardnih oken poljubne dimenzije.

IZOLACIJA HALE - v dvorani je možno montirati kakršnokoli toplotno izolacijo z upoštevanjem notranjih prostorskih sprememb. Z dodatno izolacijo samonosna jeklene konstrukcije povečamo požarno varnost objekta v skladu z zahtevami in zakonsko določenimi normami.

Najpogosteje uporabljena izolacija možnosti:

 • Sistem z obešali
 • Folija kontaktna - paroprepustna
 • Konstrukcijski sistem Hupro
 • Debelina izolacije iz mineralne volne od 100-250 mm
 • Folija – sekundarna kritina – vodo odbojna 
 • Lesena zaključna obloga
 • Sistem z obešali
 • Folija kontaktna - paroprepustna
 • Konstrukcijski sistem Hupro
 • Debelina izolacije iz mineralne volne od 100-250 mm
 • Folija – sekundarna kritina – vodo odbojna 
 • Trapezna pločevina kot zaključna obloga
 • Sistem z obešali
 • Folija – sekundarna kritina – vodo odbojna 
 • Polystyren hr. 50 -100 mm

 

Izdelava in sidranje HUPRO sistema je zelo preprosta in poceni. Jeklene obočne elemente sidramo s pomočjo jeklenih sider neposredno v betonsko podlogo. Prednost sistema je razmeroma majhna teža jeklene konstrukcije v primerjavi z drugimi gradbenimi materiali, ni potrebno graditi masivnih temelje, kot pri klasični gradnji zgradb. Ta prednost bistveno reducira stroške gradnje skozi nižje stroške transporta do delovišča in same montaže na njem. Vsi stiki sidranja so vidni in dostopni, kar omogoča opravljanje vizualnih preventivnih pregledov in, če je potrebno, lahko celotno konstrukcijo enostavno razstavite in ponovno sestavite drugje.